Mijn achtergrond

In 2014 studeerde ik af als gedragswetenschapper van de Radboud Universiteit en al snel vulde ik mijn kennis aan met alternatieve/holistische therapie vormen. Voor mij was alleen de gedragswetenschap niet genoeg, mijn visie op de mens is breder dan alleen het bewust waarneembare. Hypnose verwonderde me met zijn bizarre effectiviteit om blijvende gedragsveranderingen in te zetten bij mensen. Zowel bij mezelf als bij mijn klanten, ik sta er nog steeds van versteld..

Inmiddels is iedereen in de wereld van psychologie, persoonlijke ontwikkeling en mindset het er wel over eens dat belemmeringen in het systeem van de mens pas echt aangepakt en veranderd kunnen worden als er met het onbewuste gewerkt wordt. Het bewuste (het brein/de mind/ het ratio) is absoluut belangrijk om liefdevol mee te nemen, maar heeft de afgelopen jaren zijn populariteit een beetje verloren. Het bleek namelijk dat het hard werken is om dit te veranderen, het duurt lang.. en erger: gevoelens in jezelf kun je er niet volledig mee oplossen. Alternatieve therapie vormen zoals breathwork, hypnose of familie opstellingen leaden the way als het gaat over populaire middelen om aan jezelf te werken op een effectieve manier

Sinds 2020 heb ik mijn eigen praktijk waar ik inmiddels meer dan 100-en sessies heb mogen geven. In 2019 rondde ik de opleiding Quantum Hypnose af èn NLP, in 2020 Hypnotherapy Practitioner en in 2021 de Hypnotherapy Master (Hypnose Instituut Nederland). in 2023 kwam daar de opleiding van het Simpson Protocol bij... wat letterlijk de kers op de taart was. Dit is namelijk een energetische vorm van hypnose.

In 2022 kwam ik voor het eerst in aanraking met een spirituele/energetische vorm van hypnose, toen ik doodsbang was om te gaan bevallen en ik natuurlijk weer opzoek ging naar iemand die me daarbij ècht kon helpen. Na mijn eerste sessie (bij www.eenbeterplan.be) was ik letterlijk blown away van hoe diep dit ging. Ik voelde aan alles: DIT is wat het moet zijn, DIT is de aanvulling die ik al die tijd heb gemist! Haha, dat dacht ik al bij reguliere hypnose, maar welke lagen je hiermee kan bereiken.. vind ik nog bij elke sessie (nu ik het zelf mag geven) weer bi-zar. Tevens komt voor mij het werken met de lichtwereld volledig tot zijn recht. Een connectie die vanaf kinds af aan in mij aanwezig is en ik nu mag meenemen in mijn werk. Vaak geeft me dit letterlijk tranen van dankbaarheid, omdat het voor mij het aller mooiste is wat ik mag doen.

Het mooiste dat je kan doen voor jezelf en voor de wereld.. is het beste maken van jezelf.
~ Wallace D. Wattles

Missiestatement: Ik help open-minded vrouwen floreren door te breken met wat ze niet meer dient en high vibes te installeren zodat zij volledig in hun ware potentieel stappen en daardoor leven in flow🤍.
- Milou, 2022

Over Milou

Samen met mijn man Jop en dochtertje Indi woon ik in het mooie, rustige Limburg. Kali de kat en een groot aantal gezellig kakelende kippen zijn ook onderdeel van ons team.

Mensen omschrijven mij als enthousiast, positief en als iemand met enorm veel energie. Ik geloof er in dat we als mens hier zijn om te leren en te ontwikkelen zodat we kunnen groeien als ziel. Daarom ben ik dol op persoonlijke ontwikkeling en houd ik mij hier al sinds mijn 13e mee bezig! Mijn vader had vroeger een aantal avonden per week een meditatie groep aan huis waar ik aansloot. Hier werd ik voor het eerst echt bewust van mijn bewustzijn en innerlijke wereld.

Ik kwam er achter dat zowel het werken met het onderbewustzijn als het multi-dimesioneel (spirituele/energetische hypnose) werken volledig bij mij aansluit, omdat ik er in geloof dat echte verandering kan ontstaan door op alle lagen van de mens te werken🤍. Ik ben altijd spiritueel bewust geweest, maar sinds de komst van mijn dochter (sep 2022) durf ik hier volledig voor uit te komen en voor te gaan staan. Het Floreercafé heeft sindsdien een hele nieuwe diepgang gekregen. 

5x typisch Milou:

 • Ik ben een fulltime foodie: ik hou ervan om mijn baksels met anderen te delen!
 • Ik ben een echte reisgek, ‘wanderlust’ past perfect bij mij. Een one-way ticket naar Zuid-Amerika, por favor!
 • Ik ben echt een ochtendmens, dan heb ik enorm veel energie en ben ik ontzettend enthousiast. (Yay, nieuwe dag!)
 • #chaoot. Heeft iemand mijn sleutels gezien? Sorry, ik ben je factuur vergeten!
 • I love diepgaande gesprekken. Ik hou ervan om met mensen te verbinden.
Durf jij jouw stukken aan te kijken?

Gun je jezelf innerlijk veranderwerk?

Floreren is een staat van zijn die op en neer gaat. Het ene moment in je leven sta je meer in bloei dan andere momenten in je leven. Soms is het tijd om weer iets van jezelf aan te pakken, soms is het tijd om lekker te genieten.. in het nu te zijn en even niet zozeer in de persoonlijke ontwikkeling te duiken. Sowieso ben je altijd goed zoals je nu al bent. Streven naar een betere versie van jezelf vind ik een illusie, want er is altijd wel een betere versie van jezelf die daar weer achter ligt. Wel vind ik dat ieder mens vrijer en vrijer mag gaan leven en geloof ik er in dat we in het hier en nu geïncarneerd zijn om ons te ontwikkelen en te groeien als mens op ons levenspad. 

Misschien herken je dit wel:

 • Je leven is absoluut prima, maar op enkele levensgebieden stroomt het niet volledig
 • Je hebt het idee dat je jezelf onbewust tegenwerkt in dingen die voor jou belangrijk zijn of dingen die je eigenlijk zou willen doen..
 • Je houdt je bezig met persoonlijke ontwikkeling maar je maakt nog niet de vooruitgang die je zou willen
 • Je merkt dat er terugkerende belemmerende overtuigingen of sabotage mechanismes zijn in je leven
 • Je kan er niet de vinger op leggen wat nou jouw thema is.. maar je ervaart niet florerende gevoelens zoals druk op de keel, onrust, stress of (lichte) spanning in je lijf
 • Je merkt dat je (soms) gedrag vertoont dat niet optimaal is en daar heb je zelf last van
 • Je zou zo graag het beste uit jezelf willen halen, maar iets belemmert je
 • Je wordt soms nog achtervolgd door een angst of zaken uit het verleden en je weet dat het je zou helpen om dat helemaal achter je te laten

Ik wil ook meer floreren!